О нама

Поштовање, добро дошли на образовни потрал Школа Рајак.

Школа Рајак је образовни портал на коме можете добити или купити знање из математике и програмирања.

Шта значи „можете добити знање“?

Видео лекције, дефиниције, програмерска радионица су направљени са циљем да Вам приближе математику и програмирање и стоје Вам на располагању. Садржај ових делова нашег портала континуирано допуњавамо и због тога су нам драгоцене Ваше сугестије, примедбе и критике

Шта значи „купити знање“?

Онлајн часови математике, физике, статистике, електротехнике.

Онлајн курсеви програмирања.

Предавања се одржавају у нашој интернет учионици (од 2011. до 2012. технолошка платформа Vyew, од 2012. до 2019. платформа WizIQ, од 2019 технолошка платформа Zoom).

Наш портал постоји од 2005. године. Прву верзију је урадио Владимир Обрадовић.

Другу верзију је урадио Себастиан Новак 2011.

Трећу, ову коју посматрате Јован Обрадовић 2017.

Професори и сарадници

Математика: Сузана Исаков, Ольга Баева, Давид Сиљанић, Илија Рајак, Дарко Рандељ, Айя Туенбаева, Ками Сейсенбекова, Асель Сейсенбекова, Милош Ковачевић, Александра Радановић,

Сузана Исаков професор математике

 

 Сузана Иасков

Рођена сам у Кули 1981. Средњошколско образовање стекла сам у Сомбору у гимназији „Вељко Петровић“, а високо на ПМФ у Новом Саду. Дипломирала 2008. и добила звање „Дипломирани инжењер математике“.

Од 2008. до 2016. стицала сам радно искуство у неколико основних и средњих школа, што је допринело практичном искуству са различитим узрастима ученика, знања и интересовања за математику.

У том периоду паралелно сам радила у школи математике Рајак и са студентима. Посебно сам поносна на своје видео лекције за средњошколце, које су резултат мог дугогодишњег искуства и знања у раду са ученицима.

Од 2016. радим само у школи математике Рајак, јер ми је то радно место омогућило да дам свој максимум у раду са ученицима, довољно слободе да сваком ученику приступим индивидуално на начин, који даје најбоље резултате у знању и оснаживању ученика у даљем образовању.

Право уживање је расти, развијати се и славити успехе заједно са својим ученицима. Управо то је снага, која ме тера да се усавршавам и развијам креативност у даљем раду.

 

Олгаolga bajeva 1 jpg Бајева

 

Я родилась в России. В 2002 году закончила механико-математический факультет Саратовского Государственного Университета им. Н. В. Чернышевского. С 2013 года живу в прекрасном городе Нови Сад. С 2016 года занимаюсь репетиторством по математике. Я с вниманием и уважением отношусь ко всем своим ученикам, со всеми у меня складываются теплые и доверительные отношения, занятия проходят в дружелюбной атмосфере. При подготовке ученика всегда нацелена на максимально эффективный и долгосрочный результат в его обучении. У моих учеников появляется интерес к предмету и как следствие - повышается успеваемость.

Люблю путешествовать и кататься на велосипеде. 

 

Рођена сам у Русији. Дипломирала сам на механичко-математичком факултету Саратовског Државног Универзитета 2002. године. 

2013. године са породицом се преселила сам у диван град Нови Сад.  Од 2016. предајем математику.  Свим својим ученицима односим се са пажњом и поштовањем, имам топле и поверљиве односе са свима ученикама, часови се одржавају у пријатељској атмосфери. Приликом припреме ученика увек је усмерен на најефикаснији и дугорочнији резултат у његовом обучавању.  Моји ученици развијају интересовање за предмет и, као резултат, повећава се академски успех.

Волим путовати и возити бицикл.


Давид Смиљанић

Давид Смиљанић

 

Рођен сам у Врбасу. Ту сам стекао прва знања о математици. Школовање сам наставио на факултету техничких наука у Новом Саду. Дипломирао сам на смеру аутоматика и рачунарска техника 1995-е године. Радна искуства почео сам да стичем у предузећу „Железнице Србије“, да бих од 2005 наставио самостално да стварам. Као искусан предавач нашао сам се у школи математике „Рајак“ у инспиративном колективу који ми омогућава примену стечених знања и развој нових. Поред редовног бављења математиком, било је и покушаја програмирања, при чему сам реализовао неколико мини пројеката.

 

 

 Дарко Рандељ професор математике

Дарко Рандељ

 

Рођен сам у Новоам Саду 1975 године, а дипломирао сам  на Природно-математичком факултету у Новом Саду, на Департману за математику и информатику. Од 2006. године радим у основним и средњим школама као професор математике. У Школи Рајак правим видео лекције за ученике од петог до осмог разреда основе школе и држим онлајн часове математике од 2013. године.

Откривање ученицима лепоте и корисности примене науке у реалном свету, као и коришћење логичког закључивања, сматрам примарним задатком сваког предавача.

 

 


ilija rajak jpgИлија Рајак


Одрастао сам на Бисерном Острву, школовао се у Бачком Градишту, Бечеју и Новом Саду. Дипломирао сам електротехнику на Факултету техничких наука у Новом Саду 1996. године.
Часове математике сам почео да држим као студент 1991.
Од 2002. преношење знања кроз "Школу Рајак" у разним формама и технологијама је моје занимање. Са тимом сјајних сарадника, од којих су неки наши бивши ученици (што нас чини поносним), покушавамо да убедимо ученике да је знање једина некретнина и да је знање слобода. Наш задатак је да их научимо како  да уче.Оцена је само нечија процена нивоа стеченог знања. Служи као смерница за даљи рад, а не као крајњи циљ процеса учења.Програмирање: Владимир Обрадовић, Себастиан Новак, Ким Новак, Маја Савић, Јован Обрадовић, Данијела Шаро, Ана и Слободан Тодоров, Владимир Бесермењи, Јован Хрњак

 

Администрација и ажурирање садржаја: Ивана Рајак, Илија Рајак

ivana rajak jpgИвана Рајак

Рођена сам у Новом Саду. Школовала сам се у Новом Саду и Сомбору. Високу школу струковних студија за образовање васпитача смер -  васпитач у предшколском васпитању и образовању завршила сам 2005. године, а у Сомбору Педагошки факултет смер - професор разредне наставе 2009. године.
Након кратког радног искуства у школи за основно и средње образовање “Милан Петровић” и основној школи “Доситеј Обрадовић”, почела сам да радим у “Школи Рајак”  2009. године.
Први сусрет са “Школом Рајак” остварила сам као полазник курса информатике, да би ту остала као запослена на месту секретара школе. Тај сусрет са школом био је и судбоносан, јер сам ту упознала супруга Илију са којим имам ћерку Мину.
Пружам подршку супругу и помажем му у обављању оперативних, административних и организационих послова.
Посвећена сам и предана мајка, волим кување, музику и плес.

 

Веб порграмер: Јован Обрадовић

Дизајн: Владимир Сворцан

Свака добра, Школа Рајак