Математичке радионице

Волиш математику? Размишљаш о математичким такмичењима?

 

Придружи се математичким онлајн радионицама за основце да заједно сваке суботе решавамо задатке који терају на размишљање! Задаци су из области које су већ покривене на редовним часовима математике, али наш фокус неће бити на теорији, већ на грађењу дубљег разумевања и логике иза математичких проблема.

 

Први део сваке радионице посвећујемо интерактивној изради задатака:  дајемо ти довољно времена да сам/а размислиш, предложиш решење и тек онда заједно радимо задатак. У другом делу се бавимо научно-популарном математиком: разговарамо о математичкм резоновању кроз историју и применама математике у осталим научним дисциплинама.

 

Часови се одржавају на “Зоом”-у, сваке суботе од 9:00 до 10:30 (5. и 6. разред) и од 11:00 до 12:30 (7. и 8. разред), почевши од 5. децембра 2020.

Користимо белу таблу и интерактиван приступ.

Предавања се снимају, а снимци и целокупан материјал ће бити доступни за преузимање.

Сваког петка ћеш добити задатке које ћемо радити у суботу како би могао/ла да се припремиш на време.

Цена радионица је 3000 динара месечно.

Радионице почињу са радом у суботу 05.12.2020.

ПРИЈАВУ и додатне информације можете добити тел/вибер +381 62 16 43 066 или на мејл matradionice@gmail.com

Након пријаве добићете све потребне информације и упутства за приступ радионицама.

Радионице креирају и спроводе ентузијастични студенти математике Анђа Денић и Александар Симић.

aleksandar simic 1 jpgАлександар је студент друге године математике на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Води инстаграм профил @aca.matematicar, где објављује: математичке загонетке, приче, савете за учење математике... Освојио је бројне награде на математичким такмичењима, међу којима су и две похвале са државних такмичења у основној школи.

 

 

 

 

 

 

 

andja denic jpgАнђа је студенткиња треће године математике на Природно-математичком факултету у Нишу. У основној школи се редовно такмичила из математике и физике. Завршила је специјално одењење за обдарене ученике за математику у гимназији у Нишу.